ako nemaš nalog

Nova godina

Datum: 03.09.2011

Nova godina predstavlja prvi dan solarnog ciklusa. Postoji kalendarska Nova godina koja je usvojena svuda u svetu i kulturološka koja se razlikuje od jedne do druge kulture. Označava prelazak jedne u drugu godinu i skoro u svim kulturama se proslavlja kao praznik.

Novogodišnje drvo

Iskoristite praznično raspoloženje novogodišnjih praznika i ukrasite svoj dom. Počnite kićenjem novogodišnje jelke. Izvadite ukrase iz ormara, obezbedite jelku, postavite je na vidno mesto i počnite sa kićenjem. Najlepše je to što nema pravila važno je samo da se što više zabavljate. Napravite dogadjaj, okupite ukućane posebno najmladje, uzmite papir i makaze pa napravite mnoštvo pahuljica kojim ćete ukrasiti prozor. Iskokajte ''gomilu'' kokica pa uz iglu i dugački konac napravite snežne trake za jelku. Napravićete nered sigurno, ali vredi kasnije pospremiti uživaćete i provešćete se ne zaboravno!

Pustite da vas uhvati ''praznična groznica'' idite u kupovinu! Kupite po neku sitnicu za vaše najdraže, lepo upakujte, pa stavite ispod jelke, obradovaće se sigurno. Nemojte da zaboravite počastiti i sebe nekom lepom luckastom sitnicom, Nova godina je i vama.

https://www.flickr.com/photos/45266652@N03/

Doček Nove godine

Iskoristite vreme novogodišnjih praznika da što više uživate, bilo da idete na romantičnu večeru ili nezaboravnu žurku provedite se što bolje.

Dočekajte Novu godinu u svom domu. Napravite slavljeničku večeru, tortu, piće, napravite neki neobični koktel i lepo ukrasite sto. Obezbedite omiljenu muziku, neke društvene igre, doterajte se i uživajte. Pozovite prijatelje na vreme da ne isplaniraju nešto drugo. Šampanjac u ponoć je obavezan detalj. Poželite najlepše želje gostima ali ne zaboravite da zamislite i svoje.

Srećna Nova godina!

Komentari

[Ukupno: 0 ]

Novipraznici

 • Dan zaljubljenih

  Najlepši praznik, proslava ljubavi i sreće uz medjusobnu pažnju i darivanje. Uživajte u "danu ljubavi" i učinite da traje ceo život!

  Praznik »
 • Kurban-Bajram

  Kurban-Bajram ili Hadži-Bajram jeste najznačajniji islamski praznik koji dolazi dva meseca i deset dana nakon ramazana .

  Praznik »
 • Nova godina

  Ne propustite čaroliju novogodišnje noći! Ukrasite svoj dom, obavite novogodišnju kupovinu, odaberite doček po želji, doterajte se i poželite sve najlepše u Novoj godini! Srećna Nova godina!

  Praznik »
 • Rodjendan

  Rodjendan se slavi svake godine na dan rodjenja. Najčešće u krugu porodice ali nisu izuzetak ni velika slavlja naprimer prvog podjendana ili proslavljanje punoletstva. Posebno mesto imaju dečiji rodjendani koje ćete pamtiti ceo život.

  Praznik »
 • Krsna slava

  Krsna slava je jedan od važnih pravoslavnih praznika i svaka familija ima svoju slavu. Svako ko ima svoju porodicu trebao bi da je slavi u svom domu. Obavezna je: slavska česnica, žito, slavska sveća i vino. Kao sastavni deo bogate slavske trpeze.

  Praznik »
 • Vaskrs
 • Veliki petak
 • Badnje veče
 • Božić