ako nemaš nalog

Rodjendan

Datum: 03.09.2011

Rodjendan predstavlja dan rodjenja svake pojedinačne jedinke. Skoro u svim kulturama i različitim vremenskim periodima ovaj dan se provodi malo svečanije i posebnije u odnosu na druge dane u godini, već u zavisnosti od mogućnosti i proslavi se. U odnosu na ovaj dan odredjuje se starost osobe.

Rodjendani se razlikuju najčešće u odnosu na starost slavljenika. Posebno su bitni i dragi dečiji rodjendani, zatim tu je proslava osamnaestog rodjendana, simboličnog ulaska u svet odraslih, ali svi rodjendani su jednako važni i posebni uživajte u proslavi svakog rodjendana.

Rodjendanska  torta

Ne zaobilazan deo rodjendanske proslave i najvažniju ulogu ima RODJENDANSKA TORTA. Svećice su sastavni deo rodjendanske torte i simbolizuju broj godina slavljenika. Najlepše torte su dečije torte, koje mogu biti raznih oblika i ukrasa: omiljenih crtanih likova, automobila, zamka, fudbalskog terena ili lutke... samo vaša mašta je granica. Izaberite tortu za rodjendan na našem tagu sa tortama.

https://www.flickr.com/photos/justjennifer/

Dečiji rodjendani

Dečiji rodjendani predstavljaju pravu radost i veselje kako vaših mališana tako i vas. Napravite divne fotografije i usrećite svoje dete za ceo život.

Najteži deo organizacije dečijeg rodjendana je to što mališani različito od odraslih zamišljaju rodjendanske zabave. Razgovarajte sa svojim detetom i saznajte šta bi ono želelo, već od trećeg rodjendana. Poslušajte njegove savete i uključite ga u organizaciju ukoliko je to moguće. Pitajte ga kakvu bi tortu želelo, hoće li pozivnice ili klovna (mnoga se deca boje bučnih animatora) poštujte želje svog deteta.

https://www.flickr.com/photos/janetmck/

Uvek možete ukrasiti prostoriju natpisom ''SREĆAN RODJENDAN'' ubaciti dosta igračaka i balona. Možete napraviti tematske zabave omiljenih likova vašeg mališana (princeza, vila, gusara, indijanaca, dinosaurusa, a možete iskoristiti i sport kojim se bavi vaše dete...). Napravite maskenbal.

Ukoliko je vaše dete rodjeno leti za vreme sezone godišnjih odmora, možete mu zabavu organizovati na kraju školske godine ili zimi kad su deca kući pa može imati veliku žurku koju će pamtiti ceo život. Učinite taj dan posebnim!

Komentari

[Ukupno: 0 ]

Novipraznici

 • Dan zaljubljenih

  Najlepši praznik, proslava ljubavi i sreće uz medjusobnu pažnju i darivanje. Uživajte u "danu ljubavi" i učinite da traje ceo život!

  Praznik »
 • Kurban-Bajram

  Kurban-Bajram ili Hadži-Bajram jeste najznačajniji islamski praznik koji dolazi dva meseca i deset dana nakon ramazana .

  Praznik »
 • Nova godina

  Ne propustite čaroliju novogodišnje noći! Ukrasite svoj dom, obavite novogodišnju kupovinu, odaberite doček po želji, doterajte se i poželite sve najlepše u Novoj godini! Srećna Nova godina!

  Praznik »
 • Rodjendan

  Rodjendan se slavi svake godine na dan rodjenja. Najčešće u krugu porodice ali nisu izuzetak ni velika slavlja naprimer prvog podjendana ili proslavljanje punoletstva. Posebno mesto imaju dečiji rodjendani koje ćete pamtiti ceo život.

  Praznik »
 • Krsna slava

  Krsna slava je jedan od važnih pravoslavnih praznika i svaka familija ima svoju slavu. Svako ko ima svoju porodicu trebao bi da je slavi u svom domu. Obavezna je: slavska česnica, žito, slavska sveća i vino. Kao sastavni deo bogate slavske trpeze.

  Praznik »
 • Vaskrs
 • Veliki petak
 • Badnje veče
 • Božić