ako nemaš nalog

Kupus dijeta

Datum: 19.09.2011

Kupus dijeta je jedna od najpopularnijih ''brzih dijeta'' sa kojima za kratko vreme  izgubite dosta kilograma. Popularnosti ove dijete doprinosi i laka primena pravila ishrane. Ovom dijetom koja traje sedam dana izgubićete 3-7kg ali ćete i očistiti organizam od toksičnih materija. Važno je voditi računa da ova dijeta može loše uticati na vaše zdravlje,  trebate redovno ići na kontrole kod lekara!

Pravila kupus dijete

Osnovni obrok ove dijete je supa od kupusa koju jedete kad god osećate glad i koliko god želite, što više to bolje.

Priprema:

- jedna velika glavica kupusa

- pet glavica crnog luka

- dve paprike

- četiri paradajiza ili jedna konzerva

- veza celera

- začini i peršunov list po ukusu

Svo povrće očistiti, iseći, nasuti vode da ogrezne i začiniti po ukusu poklopiti i kuvati dok povrće ne omekne. Možete po želji menjati začine pošto dosadi, ljute papričice ili neki drugi sastojak...

https://www.flickr.com/photos/montage_man/

PRVI DAN

Kupus supu jedite kad god osećate glad i voće u neograničenim količinama (svo voće sem banana). Od pića smete piti vodu (6-8 čaša svaki dan), nezasladjen čaj i nezasladjenu kafu bez mleka.

DRUGI DAN

Obavezna supa i povrće u ne ograničenim količinama, treba izbegavati grašak, kukuruz, boraniju i pasulj, a jestii lisnato pivrće i sve salate. Piće svaki dan isto. Za večeru smete krompir sa maslacem.

TREĆI DAN

Supa naravno, voće i povrće svo sem banana, zabranjenog povrća i krompira. Piće isto svaki dan.

ČETVRTI DAN

Supa, nemasno mleko i tri banane.

PETI DAN

Supa, govedina dve šnicle (ukoliko ne volite govedinu može pileće meso sa roštilja bez kožice) i do šest paradajiza. Ovaj dan je bitno da pijete dosta vode i ostale napitke kao svaki dan.

ŠESTI DAN

Supa ne izostavno i koliko god želite govedine i povrća. ( možete jesti ribu umesto govedine)

SEDMI DAN

Supa, integralni pirinač i povrće (izbegavati zrnasto, skrobno povrće). Napici isti plus voćni sok bez šećera.

Pravilnim držanjem dijete do sada ste izgubili 4,5 do 7 kg, ako ste izgubili više kilograma pauzirajte dva dana, pa nastavite novi krug dijete do željene težine, ali vodite računa u dijeti nisu zastupljeni vitamini i minerali u dovoljnoj meri pa je poželjno koristiti neki kompleks vitamina. Redovno kontrolišite krvnu sliku i pritisak! SREĆNO!

Komentari

[Ukupno: 0 ]

Novedijete

 • Dukanova dijeta

  Uz dukanovu dijetu mršavite kao francuskinje, popularna dijeta koja se bazira na proteinskoj ishrani, nemasnog mesa, jaja i mlečnih proizvoda, sa uvodjenjem povrća koje ne sadrži skrob.

  Dijeta »
 • Citrus dijeta ili pomorandža i dvopek dijeta

  Citrus dijeta ili još poznata kao dijeta sa pomorandžama i dvopekom traje 15 dana u tri ciklusa po pet dana. Izgubite do 7kg i osvežite svoj organizam sa vitaminima i antioksidantima.

  Dijeta »
 • Medicinska dijeta

  Izgubite do 15kg medicinskom dijetom koja se sastoji od tri ciklusa, od po 5 dana, koji se ponavljaju. Počnite jutro uz kafu ili omiljeni čaj bez šećera, sa narandžom i krekerima, pa nastavite prema pravilima... Srećno!

  Dijeta »
 • Kupus dijeta

  Izgubite 4,5-7 kg za sedam dana! Primenom kupus dijete izgubite kilograme i osećajte se lako i zadovoljno! Kupus dijeta je jedna od najpopularnijih "brzih dijeta" prvenstveno zbog jednostavnih pravila. Jedite supu od kupusa kad god ste gladni.

  Dijeta »
 • Mesečeva dijeta

  Mesečevom dijetom očistite organizam od toksičnih materija i smršajte i do 3 kilograma za 24 časa! Zasniva se na postu na vodi i blagoj fizičkoj aktivnosti za vreme mesečevih mena u roku prvih 24h od početka mene.

  Dijeta »
 • Dijeta po krvnim grupama
 • Atkinsova dijeta
 • UN dijeta