ako nemaš nalog

UN dijeta

Datum: 27.08.2011

Izgubite 25 kg za 90 dana sa UN dijetom!

UN dijeta dugo traje, ali sem gubitka velikog broja kilograma, promenićete i vaš metabolizam pa se izgubljeni kilogrami neće vraćati. To je osnovni razlog primene ove dijete. Samo budite uporni i bićete zadovoljni rezultatima.

Ovo je dijeta u kojoj niste gladni i ne morate sabirati kalorije, važno je samo jesti namirnice određenim redom i uživati u novom izgledu.

Dijeta se može prekinuti ranije ako izgubite dovoljno kilograma, ali tada se ne menja metabolizam. Pa postoji šansa povratka prethodne kilaže.

Dijeta se sastoji od doručka, četiri različita dana i jednog dana kada pijete samo vodu. Bitan je redosled dana i ne sme se menjati! Vodeni dan je jednom mesečno i stavlja se izmedju voćnog i proteinskog dana.

Doručak

Doručak je isti svaki dan i sastoji se od dve iste voćke po vašem izboru. Mogu biti: jabuke, narandže, kajsije, breskve, kivi, šaka jagoda, ili šaka koštunjavog voća i ostalo...

PRVI DAN - Proteinski dan

Ručak

250g mesa (kuvanog ili pečenog) to su otprilike tri manja parčeta. Može umesto mesa riba, 3 jajeta ili sir, ali je važno ne mešati namirnice ni u toku obroka ni u toku dana.

1 parče hleba

Sveža salata po vašem izboru u ne ograničenim količinama. samo bez ulja.

Posle ručka pojesti tanjir supe bez rezanaca. Na ovaj dan možete umesto supe popiti mleko ili jogurt.

Večera

Isto što ste jeli i za ručak samo bez supe i hleba. Obratite pažnju ako je meso za ručak onda je i za večeru! (meso-meso, jaja-jaja, sir-sir)

DRUGI DAN - Skrobni dan!

Ručak

Pun tanjir kuvanog povrća po vašem izboru ( pasulj, grašak, krompir, šargarepa, pirinač...) sa začinima, kuvanim paradajizom ili kečapom da vam bude što ukusnije.

1 parče hleba

Sveža salata po izboru, bez ulja.

Večera

Isto povrće koje ste jeli za ručak upola manje i bez hleba. Sa istom salatom.

TREĆI DAN - Dan ugljenih hidrata!

Ručak

Kuvana testenina (makarone, špagete, ili bilo koja vrsta po vašem izboru) sa začinima i paradajiz sosom ili kečapom. Može pica ali samo sa kečapom i začinima, ili kifle sa kečapom.

Večera

2 manja parčeta torte ili 2-3 kolača ili sladoled. Obavezno i crna čokolada.

ČETVRTI DAN - Voćni dan!

Ceo dan se jede mešano voće po vašoj želji. Koliko hoćete.

Napomena

Ova četiri dana se smenjuju u krug do isteka dijete!

Vodeni dan ubacite jednom mesečno izmedju voćnog i proteinskog dana.

Kafu i čaj bez šećera možete piti u ne ograničenim količinama. Izbaciti gazirane sokove.

Sve navedeno se mora jesti i obroci se ne smeju preskakati. Prvi dan sa pauzom izmedju obroka od četiri sata, drugi i treći dan pauza od tri sata a četvrti dan pauza po dva sata izmedju obroka. Ne jesti posle 20 h.

Posle završene dijete doručkujte i dalje voće još 90 dana ali ostale obroke vratite u normalu. Ako izgubite oko 3 kg znači da vam se metabolizam promenio.

Dijetu možete ponoviti tek posle tri meseca!

Budite strpljivi i istrajni, pa će se rezultati pokazati!

Komentari

[Ukupno: 2 ]
 • slika komentatora Ivana Radic- erecepti tim 01:44 [28 Oct 2011]

  Katarina dobrodošla na sajt Erecepti! Drago nam je što si imala uspeha sa ovom dijetom, hvala na dodatnim informacijama i korisnim savetima, nadamo se da će pomoći ostalim korisnicima pri držanju UN dijete.

 • slika komentatora Katarina Ivanovic 17:12 [25 Oct 2011]

  Drzala sam ovu dijetu i mogu vam reci da sam veoma zadovoljna. Izgubila sam 13kg, dok je moj drugar koji je drzao istu smrsao 18kg. Dijeta je dobra jer se kilogrami polako gube sto znaci da se tesko i vracaju. Ono sto bih dodala je to da je veoma vazno piti dve litre vode dnevno i da je preporucljivo pre dorucka piti casu tople vode u kojoj je razmucena kasicica meda. Topla voda smanjuje apetit, a med je zdrav za sve, a samim tim sto ga unosite u organizam znaci da ste uneli dovoljnu kolicinu secera koja vam je neophodna...

Novedijete

 • Dukanova dijeta

  Uz dukanovu dijetu mršavite kao francuskinje, popularna dijeta koja se bazira na proteinskoj ishrani, nemasnog mesa, jaja i mlečnih proizvoda, sa uvodjenjem povrća koje ne sadrži skrob.

  Dijeta »
 • Citrus dijeta ili pomorandža i dvopek dijeta

  Citrus dijeta ili još poznata kao dijeta sa pomorandžama i dvopekom traje 15 dana u tri ciklusa po pet dana. Izgubite do 7kg i osvežite svoj organizam sa vitaminima i antioksidantima.

  Dijeta »
 • Medicinska dijeta

  Izgubite do 15kg medicinskom dijetom koja se sastoji od tri ciklusa, od po 5 dana, koji se ponavljaju. Počnite jutro uz kafu ili omiljeni čaj bez šećera, sa narandžom i krekerima, pa nastavite prema pravilima... Srećno!

  Dijeta »
 • Kupus dijeta

  Izgubite 4,5-7 kg za sedam dana! Primenom kupus dijete izgubite kilograme i osećajte se lako i zadovoljno! Kupus dijeta je jedna od najpopularnijih "brzih dijeta" prvenstveno zbog jednostavnih pravila. Jedite supu od kupusa kad god ste gladni.

  Dijeta »
 • Mesečeva dijeta

  Mesečevom dijetom očistite organizam od toksičnih materija i smršajte i do 3 kilograma za 24 časa! Zasniva se na postu na vodi i blagoj fizičkoj aktivnosti za vreme mesečevih mena u roku prvih 24h od početka mene.

  Dijeta »
 • Dijeta po krvnim grupama
 • Atkinsova dijeta
 • UN dijeta