ako nemaš nalog

Kolači sa orasima

Štrumfete Sitni kolači

Štrumfete

Recept za povoljne kolače koje možete praviti u svakoj prilici, a ukusni i lako se prave.

Šapice Sitni kolači

Šapice

Recept za šapice po bakinom receptu, orasi i kolači što se tope prelepo, isprobajte.

Slatka pita od jabuka Slatke pite

Slatka pita od jabuka

Recept za najukusniju slatku pitu od jabuka i oraha sa prelivom od jaja, šećera i jogurta.

posno jelo Pečene jabuke Slatkiši od voća

Pečene jabuke

Pečene jabuke su starinska poslastica koju vredi vratiti na svoju trpezu. Sočne, slatke, ukusne jabuke sa medom i orasima.

posno jelo Baklava sa orasima Slatke pite

Baklava sa orasima

Recept za najbolju baklavu sa orasima, jednostavno, a bogato i ukusno.

posno jelo Slavsko žito - koljivo Kremovi

Slavsko žito - koljivo

Slavsko žito ili koljivo je jako lepa poslastica sa kuvanom pšenicom, orasima i šećerom u prahu koja se po običaju priprema za krsnu slavu, odnosi se u crkvu da se osvešta i prva se služi gostima.

Rum kuglice Sitni kolači

Rum kuglice

Rum kuglice su sitni kolači koji predstavljaju pravo umeće domaćice, a svojim ukusom i dekoracijom omiljeni su deo svake trpeze. Rum kuglice od svetle, vanilin mase i tamne čokoladne lako se prave a ukusne su.

posno jelo Posne vanilice Sitni kolači

Posne vanilice

Vanilice su omiljeni sitni, čajni kolačići još iz kuhinja naših baka, napravite domaće posne vanilice sa orasima, spojene džemom od kajsija i uvaljane u vanilu.

posno jelo Bajadera Sečeni kolači

Bajadera

Bajadera je najlepši sečeni, sitni kolač koji se lako i pravi. Napravite masu od keksa i orasa pa dodajte čokaladu i poslužite.

Baklava Slatke pite

Baklava

Baklava je ukusna slatka pita koja se slaže od kora, premazuje masnoćom i sa dosta orasa, zalivena slatkim sirupom, sočna i ukusna poslastica. Lako se pravi i uspeva sigurno.

Oblatne sa orasima Sečeni kolači

Oblatne sa orasima

Oblatne sa orasima su najjednostavniji kolači, napravite ukusan fil sa orasima, nafilujte oblatne isecite i poslužite. Ukusno i lako.

Ferrero rocher recept Sitni kolači

Ferrero rocher recept

Ferrero rocher ukusni zalogajčići od čokolade i cipiripi krema sa hrskavim prženim lešnicima, orasima i kikirikijem.

posno jelo Baklava sa suvim šljivama Slatke pite

Baklava sa suvim šljivama

Uvak popularna baklava, novi recept za baklavu sa suvim šljivama, seckanim orasima i medom, prelivena slatkim sirupom. Brzo, lako i sočno, a posno.

Hurmašice Sitni kolači

Hurmašice

Hurmašice sočni, sitni kolači, laki za pripremu. Masno testo, punjeno jezgrom orasa, preliveno slatkim sirupom i hladno posluženo. Napravite hurmašice kao iz bakine kuhinje.

Kasato trougao Sitni kolači

Kasato trougao

Kasato trougao je ukusan kolač od keksa, orasa i žele bombona, preliven čokoladom. Lako se pravi i jako je dekorativan sitni kolač za slave i slavlja.

Oblande sa keksom Sečeni kolači

Oblande sa keksom

Oblande sa keksom su oblande sa filom od keksa, orasa i čokolade su ukusni sitni kolači koji se lako prave i odlični su za sve prilike, dekorativno.

Orasnice Sitni kolači

Orasnice

Orasnice su ukusni sitni kolači koje uvek možete imati u svojoj tegli za keks, lako se prave i imaju testo bogato orasima sa aromom vanile i limuna, koje se topi dok ih jedete.

Oblatne sa dva fila Sečeni kolači

Oblatne sa dva fila

Oblatne sa dva fila, su dekorativne, ukusne i lake za pripremu, odličan su izbor za slave, proslave... žuti fil sa aromom vanile i braon fil sa keksom, orasima i čokoladom, odlična kombinacija.

posno jelo Oblande Sečeni kolači

Oblande

Oblande su ukusne štanglice oblande sa filom od čokolade, orasa i ruma. Nepečeni, sitni kolači odlični za proslave i slave.

Žerbo kocke Sečeni kolači

Žerbo kocke

Žerbo kocke, ukusne štanglice sa masnim testom od: margarina, mleka, brašna, kvasca i šećera. Filovane sa: pekmezom od kajsija, mlevenim orasima i šećerom. Prelivene čokoladnom glazurom. Sitni kalači iz bakine kuhinje. Odlični za slave.