ako nemaš nalog

Turska kuhinja

Tulumbe Sitni kolači

Tulumbe

Tulumbe su vrlo jednostavan dezert sa jajima, brašnom, mlekom i šećerom, testo preliveno šećenim sirupom, poreklom iz Turske koji se poprilično odomaćio kod nas kako zbog specifičnog ukusa tako i zbog ekonomičnosti.

posno jelo Baklava sa orasima Slatke pite

Baklava sa orasima

Baklava sa orasima je veoma poznat i omiljen kolač ovih prostora, sočne tanke kore bogato posute orasima sa šećernim sirupom. Često baklavu srećemo na raznim proslavama i retko izdrži više od dva dana :).

Sutlijaš Kremovi

Sutlijaš

Sutljijaš je jednostavna poslastica od mleka, šećera i pirinča, sa aromom vanile. Uživajte u kremastom ukusu vanile i aromi cimeta. Sutlijaš je omiljeni slatkiš mališana, a i odraslih :)

Teleće pečenje ispod sača Junetina

Teleće pečenje ispod sača

Recept za teleće pečenje ispod sača. Sočna teletina ispod sača sa krompirom i sezonskom salatom za druženje sa prijateljima. Lako, ukusno i sočno...

Baklava Slatke pite

Baklava

Baklava je ukusna slatka pita koja se slaže od kora, premazuje masnoćom i sa dosta orasa, zalivena slatkim sirupom, sočna i ukusna poslastica. Lako se pravi i uspeva sigurno.

posno jelo Baklava sa suvim šljivama Slatke pite

Baklava sa suvim šljivama

Uvak popularna baklava, novi recept za baklavu sa suvim šljivama, seckanim orasima i medom, prelivena slatkim sirupom. Brzo, lako i sočno, a posno.

Hurmašice Sitni kolači

Hurmašice

Hurmašice sočni, sitni kolači, laki za pripremu. Masno testo, punjeno jezgrom orasa, preliveno slatkim sirupom i hladno posluženo. Napravite hurmašice kao iz bakine kuhinje.

Tulumbe drugi recept Sitni kolači

Tulumbe drugi recept

Tulumbe, sočni, zaliveni, sitni kolači sa aromom limuna. Kuvano testo, isprženo na vrelom ulju i zaliveno šećernim sirupom. Turska poslastica.

Grčka baklava Slatke pite

Grčka baklava

Grčka baklava sa orasima je ukusna, sočna slatka pita sa filom od jaja, jogurta, ulja, šećera i praška za pecivo, sa dosta mlevenih oraha. Prelivena šećernim sirupom.