ako nemaš nalog

Novogodišnja trpeza

Datum: 23.12.2011

Novogodišnji doček je vreme druženja, slavlja, darivanja, mirenja... Uživajte u prazničnom raspoloženju u svom domu, sa najdražim prijateljima i porodicom.

Novogodišnja čarolija na vašoj trpezi

Ne zaobilazan deo novogodišnjeg dočeka je praznična večera, koja sem obilja hrane i pića sadrži i posebno ukrašen praznični sto. Pogledajte naš predlog za "Novogodišnji meni".

Svečano

Veliki sto ukrasite sa velikim belim svećama, postavite ukrasni aranžman na sredini stola, izaberite ukrasne salvete i podmetače u skladu sa stolicama. Najvažnije je ne preterivati sa bojama i ukrasima i podesiti pravo osvetljenje. Ovakav praznični sto je najprikladniji za poslovne kolege ili zvaničniji novogodišnji doček.

http://www.flickr.com/photos/tostie14/

Moderno

Smelija kombinacija boja sa dekorativnim svećama, salvetama i ukrasima izmamiće osmeh vaših gostiju i dobro raspoloženje.

Ukrasne salvete

Napravite duplu ružu od salveta, odlična kombinacija bele i crvene boje.

http://www.flickr.com/photos/sophiea/

Šarene kugle sa plafona

Izaberite velike crvene i zlatne kugle sa perlicama u istim bojama, zakačite ih za plafon i spustite ukrasnim trakana na različite visine. Vodite računa da ne budu prenisko postavljene.

http://www.flickr.com/photos/rakh1/

Cvetna kugla

Uzmite prozirnu staklenu kuglu i u njoj napravite cvetni aranžman za sto. Mi smo izabrali ruže, ali vi možete koristiti cveće koje najviše volite. Na ovakav način možete dekorisati i ikebanu i staviti je na praznični sto. Sa ovakvim kuglama izaberite prozirne čaše i beli stoljnak zbog kontrasta.

http://www.flickr.com/people/dinnerseries/

Pedantno

Izaberite dve boje koje se slažu pa kombinujte boju salveta sa bojom stoljnaka, uzmite ukrasne prstenove za salvete, stavite bele sveće u prozirne čaše, lepe jednostavne tanjire i escajg, uživajte sa prijateljima.

http://www.flickr.com/photos/dinnerseries/

Možete izabrati i bele tanjire sa jednobojnim stoljnakom i salvetama u istoj boji. Uredno a svečano.

http://www.flickr.com/people/abbybatchelder/

Tradicionalno

Tradicionalna trpeza za predstojeće praznike. Crveni stoljnak, bakin servis, srebrni escajg i ukrasno zavezane pamučne salvete, vratiće vas u doba predaka. Sa dodirom duha tradicije u novogodišnjoj noći.

http://www.flickr.com/people/mil8/

Crveno

Crveno na sreću. Crvena boja simbolizuje sreću u novoj godini. Sreća, romantika, glamur. Uzmite crveni stoljnak, crvene salvete, crvene sveće,... bilo da pravite romantičnu večeru za dvoje ili glamurozan doček za prijatelje sa crvenom ste uvek u pravu.

Ovo su neki od naših predloga kako ukrasiti sto za novogodišnju večeru.

Iskoristite mnogobrojne kombinacije novogodišnje trpeze, samo vaša mašta je granica. Pogledajte predlog "Novogodišnje žurke za najmladje" i kako da ukrasite svoj dom za novogodišnje praznike "Novogodišnja čarolija u vašem domu".

Srebrna tema sa srebrnim stoljnakom, belim svećama, biserima posutim po stolu i u čašama, srebrne kugle postavljene na sredini stola...

Kombinujte ljubičastu sa belom, zlatnu sa crvenom, plavu sa srebrnom važno je da se vama svidja, ukrasite sto, stolice, plafon, zapalite mnogo ukrasnih sveća i uživajte u čarobnoj atmosveri praznika.

Srećna Nova Godina!

Komentari

[Ukupno: 0 ]

Novisaveti

 • Supe i čorbe na 8 načina

  Supe i čorbe na 8 načina čini osam divnih recepata za zdrave brze i pre svega vruće domaće supice i čorbe. Napravite pileću supu sa knedlama, bele čorbe sa povrćem ili krem čorbu sa šampinjonima obogatite svoju trpezu.

  Savet »
 • Najbrži sitni kolači za slavu

  Najbrži sitni kolači za slavu je naš savet kako da na najbrži i najjednostavniji način pripremite kolače za slavsku trpezu. Sve je u dobroj organizaciji i pravom izboru kolača. Srećna Slava domaćice!

  Savet »
 • Letnje salate na 8 načina

  Letnje salate na 8 načina je naš savet kako da se rashladite uz 8 recepata za zdrave letnje salate bogate svežim namirnicama, a ujedno zadržite vitku liniju i budete spremni za plažu. Šopska salata, grčka salata, mešana salata, zelena salata sa jabukom, tzaziki salata, tunjevina salata, gaspačo i najlakša voćna salata.

  Savet »
 • Krompir na 12 načina

  Krompir na 12 načina je naš savet kako da obogatite jela sa krompirom i učinite ih zanimljivijim. Pogledajte 12 recepata za hrskave pečene krompiriće, kremasti pire krompir, hranjivu čorbu od krompira, pomfrit i varivo.

  Savet »
 • Čokoladna jaja

  Čokoladna jaja su kolači koje ste oblikovali da liče na jaja i ukrasili čokoladom. Maštovita čokoladna jaja za uskršnje praznike obradujte najmladje i napravite kolače u obliku čokoladnih jaja.

  Savet »
 • Prirodne boje za jaja
 • Riba na 5 načina
 • Pileći file na 12 načina
 • Šta kuvati za Novu godinu
 • Ukrasi za slavski kolač