ako nemaš nalog

Novogodišnja trpeza

Datum: 23.12.2011

Novogodišnji doček je vreme druženja, slavlja, darivanja, mirenja... Uživajte u prazničnom raspoloženju u svom domu, sa najdražim prijateljima i porodicom.

Novogodišnja čarolija na vašoj trpezi

Ne zaobilazan deo novogodišnjeg dočeka je praznična večera, koja sem obilja hrane i pića sadrži i posebno ukrašen praznični sto. Pogledajte naš predlog za "Novogodišnji meni".

Svečano

Veliki sto ukrasite sa velikim belim svećama, postavite ukrasni aranžman na sredini stola, izaberite ukrasne salvete i podmetače u skladu sa stolicama. Najvažnije je ne preterivati sa bojama i ukrasima i podesiti pravo osvetljenje. Ovakav praznični sto je najprikladniji za poslovne kolege ili zvaničniji novogodišnji doček.

http://www.flickr.com/photos/tostie14/

Moderno

Smelija kombinacija boja sa dekorativnim svećama, salvetama i ukrasima izmamiće osmeh vaših gostiju i dobro raspoloženje.

Ukrasne salvete

Napravite duplu ružu od salveta, odlična kombinacija bele i crvene boje.

http://www.flickr.com/photos/sophiea/

Šarene kugle sa plafona

Izaberite velike crvene i zlatne kugle sa perlicama u istim bojama, zakačite ih za plafon i spustite ukrasnim trakana na različite visine. Vodite računa da ne budu prenisko postavljene.

http://www.flickr.com/photos/rakh1/

Cvetna kugla

Uzmite prozirnu staklenu kuglu i u njoj napravite cvetni aranžman za sto. Mi smo izabrali ruže, ali vi možete koristiti cveće koje najviše volite. Na ovakav način možete dekorisati i ikebanu i staviti je na praznični sto. Sa ovakvim kuglama izaberite prozirne čaše i beli stoljnak zbog kontrasta.

http://www.flickr.com/people/dinnerseries/

Pedantno

Izaberite dve boje koje se slažu pa kombinujte boju salveta sa bojom stoljnaka, uzmite ukrasne prstenove za salvete, stavite bele sveće u prozirne čaše, lepe jednostavne tanjire i escajg, uživajte sa prijateljima.

http://www.flickr.com/photos/dinnerseries/

Možete izabrati i bele tanjire sa jednobojnim stoljnakom i salvetama u istoj boji. Uredno a svečano.

http://www.flickr.com/people/abbybatchelder/

Tradicionalno

Tradicionalna trpeza za predstojeće praznike. Crveni stoljnak, bakin servis, srebrni escajg i ukrasno zavezane pamučne salvete, vratiće vas u doba predaka. Sa dodirom duha tradicije u novogodišnjoj noći.

http://www.flickr.com/people/mil8/

Crveno

Crveno na sreću. Crvena boja simbolizuje sreću u novoj godini. Sreća, romantika, glamur. Uzmite crveni stoljnak, crvene salvete, crvene sveće,... bilo da pravite romantičnu večeru za dvoje ili glamurozan doček za prijatelje sa crvenom ste uvek u pravu.

Ovo su neki od naših predloga kako ukrasiti sto za novogodišnju večeru.

Iskoristite mnogobrojne kombinacije novogodišnje trpeze, samo vaša mašta je granica. Pogledajte predlog "Novogodišnje žurke za najmladje" i kako da ukrasite svoj dom za novogodišnje praznike "Novogodišnja čarolija u vašem domu".

Srebrna tema sa srebrnim stoljnakom, belim svećama, biserima posutim po stolu i u čašama, srebrne kugle postavljene na sredini stola...

Kombinujte ljubičastu sa belom, zlatnu sa crvenom, plavu sa srebrnom važno je da se vama svidja, ukrasite sto, stolice, plafon, zapalite mnogo ukrasnih sveća i uživajte u čarobnoj atmosveri praznika.

Srećna Nova Godina!

Komentari

[Ukupno: 0 ]

Novisaveti

 • Najbrži sitni kolači za slavu

  Najbrži sitni kolači za slavu je naš savet kako da na najbrži i najjednostavniji način pripremite kolače za slavsku trpezu. Sve je u dobroj organizaciji i pravom izboru kolača. Srećna Slava domaćice!

  Savet »
 • Letnje salate na 8 načina

  Letnje salate na 8 načina je naš savet kako da se rashladite uz 8 recepata za zdrave letnje salate bogate svežim namirnicama, a ujedno zadržite vitku liniju i budete spremni za plažu. Šopska salata, grčka salata, mešana salata, zelena salata sa jabukom, tzaziki salata, tunjevina salata, gaspačo i najlakša voćna salata.

  Savet »
 • Krompir na 12 načina

  Krompir na 12 načina je naš savet kako da obogatite jela sa krompirom i učinite ih zanimljivijim. Pogledajte 12 recepata za hrskave pečene krompiriće, kremasti pire krompir, hranjivu čorbu od krompira, pomfrit i varivo.

  Savet »
 • Čokoladna jaja

  Čokoladna jaja su kolači koje ste oblikovali da liče na jaja i ukrasili čokoladom. Maštovita čokoladna jaja za uskršnje praznike obradujte najmladje i napravite kolače u obliku čokoladnih jaja.

  Savet »
 • Prirodne boje za jaja

  Prirodne boje za jaja se mogu dobiti iz raznih prirodnih namirnica, obojite jaja intenzivno braon bojom ljuskama luka, kurkumom dobite veselo žuta jaja, cvekla za crvena, crvenim kupusom dobite jarko plavu, a listovima spanaća zelenu. Najlepša Uskršnja jaja ofarbana prirodnim bojama.

  Savet »
 • Riba na 5 načina
 • Pileći file na 12 načina
 • Šta kuvati za Novu godinu
 • Ukrasi za slavski kolač
 • Torte ukrašavanje